Federatie van Belgische Watersportbedrijven Watersporter Nieuws SKB – nieuw Nautibellid - opent nieuwe watersportperspectieven
Inschrijven Nieuwsbrief
Wenst u op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, schrijf u dan hieronder in en ontvang onze nieuwsbrief boordevol handige tips en weetjes.
E-mailadres:*
Firmanaam:*
Voornaam:*
Naam:*

Leden loginSKB – nieuw Nautibellid - opent nieuwe watersportperspectieven PDF Afdrukken E-mail
dinsdag, 22 juli 2014 13:36
Wie zich aanpast overleeft, zei Darwin.
SKB brengt dit survival of the fittest-principe in de praktijk, zeker in de nautische wereld. Het bedrijf dat aanvankelijk naam maakte in de scheepsbouw ging zich specialiseren in nood- en reddingsmateriaal voor zowel de beroepsscheepvaart als, later, de luchtvaart. Met Luc Raeckelboom aan boord richt het bedrijf zich nu ook op toelevering van dit topmateriaal aan de watersporters via de bekende watersportwinkels en dito detailbedrijven.

"Het is ook onze reden nummer één om lid te worden de NAUTIBEL-beroepsorganisatie," zegt Raeckelboom. "Buiten het netwerken met collega's en afnemers is het ook onze weloverwogen manier om deze beroepssector te steunen."

SKB verdeelt voortaan topmerken uit de safety- en rescuebranche voor de watersportbedrijven. 

Redding- en noodmateriaalspecialist


SKB heeft jarenlang buiten de publieke aandacht een enorme professionele reputatie opgebouwd in de beroepsscheepvaart. 

SKB Reddingsvlotten keuring

Al veertig jaar is het de specialist op vlak van safety at sea met een gespecialiseerd gamma aan drijf- en reddingsmiddelen voor bemanningen zoals reddingsvesten, reddingsvlotten, noodbakens, overlevingspakken, enz. telkens aangepast aan de industrie zoals sleepdiensten, passagiersvaart, petroleumtankers, booreilanden enz. Hieruit is ook een actieve afdeling brandbeveiliging ontstaan, alweer toegespitst op de diverse specifieke takken met een spinn off naar bijvoorbeeld beademing en andere vormen van EHBO technologie. Een stap verder in deze lijn is het leveren van zuurstof voor hulpdiensten maar ook voor duik- en andere aanverwante toepassingen.

Het bedrijf heeft een afdeling in Antwerpen en een in Oostende die omwille van de recente uitbreiding binnenkort verhuist dieper de Oostendse haven in. "Een van de weinige bootbouw afdelingen die is blijven doorgroeien, is die van onze utilitaire SKB-RIBS. We bouwen die aan de hoogste normen voor reddingsdiensten, marines van diverse landen en natuurlijk de scheepvaart en de offshore. Met deze kennis kunnen we ook heel wat herstellingen aan van vnl hypalon boten van gelijk welk merk. " zegt Raeckelboom. Waarmee meteen is aangegeven dat nazicht, service en zelfs herstelling van de bijhorende buitenboordmotor ook geen probleem is.


SKB Rib bootbouw Professionele voorwaarden voor pleziervaartmateriaal

Het spreekt vanzelf dat een hele reeks van producten en diensten van dit veelzijdige bedrijf sterke raakvlakken heeft met de pleziervaartmarkt. "SKB wil vooral een B2B speler blijven," preciseert Raeckelboom. "Onze manier van werken, die gebaseerd is op service, after sales en certification maakt van SKB een unieke partner voor de watersporthandel. We moeten aan de hoogste normen voldoen van bijvoorbeeld Norske Veritas of LLoyds maar ook andere keuringsinstanties zoals Vincotte. We hebben de best opgeleide professionals in dienst. Als we een keuringsstempel zetten leveren we daarvoor een waterdichte kwaliteitsgarantie. Dat geldt niet alleen voor het nazicht van opblaasbaar reddingsmateriaal maar ook voor herstellingen. We nemen ook oude pyrotechnische middelen in, in ruil voor nieuw aangekochte van bvb Pains & Wessex of Comet.

SKB breidde haar gamma aan yachtinggericht nood- en reddingsmateriaal ook uit. Soms ging dat door op de yachtinggamma's van de grote professionele merken in te pikken zoals van Ocean Safety, anders trok het bedrijf ook andere nieuwe merken aan zoals Baltic Safety. Speciaal voor de pleziervaart zijn er ook de reddingsvlotten van Zodiac, Bombard en Sea Safe bijgekomen.


SKB - Baltic reddingsvest

Groeikansen in een nichemarkt

SKB is gewend om met wereldspelers uit de beroepsscheepvaart en de offshore te werken. Het heeft er ook de nodige kwalificaties moeten voor halen om in dit circuit te mogen meedraaien. Dan is het toch geen verrassing dat Raeckelboom uitkijkt naar expansiemogelijkheden in de ons omringende landen? "Het is niet steeds logistiek efficiënt dat het servicepunt op vele honderden kilometer van de jachthaven verwijderd is." Zegt hij. Bovendien is er ook vast nog inzoom-ruimte binnen de watersport zelf. Denk daarbij aan de flares voor brandingsporten zoals catamaranzeilers, kite- en andere surfers waarbij de voordelen van de LED- (geen laser-) technologie die van de klassieke pyrotechnische signalen zeker overtroeven.

Is SKB dan alleen maar partner en leverancier van de watersportbedrijven? "We kunnen ook een B2C service leveren bijvoorbeeld aan wereldzeilers, lange afstands yachtlui of clubs en jachthavens die hun safety pakket naar maat willen laten samenstellen." vindt Raeckelboom. "We zouden zelfs boeien kunnen leveren aan jachthavens zoals we die nu in de Noordzee leggen, inclusief de lichten en al." Lacht hij.

Met SKB heeft NAUTIBEL er weer een dynamisch, professioneel bedrijfslid bij dat een gevoelig aspect van de pleziervaart, nl veiligheid van jacht en bemanning, zeer hoog aanschrijft.

Meer op de website van SKB
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner