Federatie van Belgische Watersportbedrijven Watersporter Nieuws Vanessa Davidson, CEO van MIASA op bezoek bij NAUTIBEL
Inschrijven Nieuwsbrief
Wenst u op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, schrijf u dan hieronder in en ontvang onze nieuwsbrief boordevol handige tips en weetjes.
E-mailadres:*
Firmanaam:*
Voornaam:*
Naam:*

Leden loginVanessa Davidson, CEO van MIASA op bezoek bij NAUTIBEL PDF Afdrukken E-mail
maandag, 12 december 2016 15:39

Vanessa Davidson (MIASA) - Anne-Marie Bouweraerts (NAUTIBEL)Kennis maken met  de Marine Industry Association of South Africa 


Door de deelname aan internationale conferenties is er een speciale band ontstaan tussen NAUTIBEL-voorzitter Anne-Marie Bouweraerts en Vanessa Davidson, de CEO van de Zuid Afrikaanse tegenpool Marine Industry Association of South Africa. (MIASA). 

De twee leerden heel wat van elkaar. 

Zoek de verschillen - maar ook de krachtlijnen

Vanessa Davidson (foto r.) deed een rondreis in Europa en maakte van de METS-gelegenheid gebruik om met NAUTIBEL te overleggen over de gelijklopende knelpunten en krachtlijnen die verrijkend kunnen zijn voor beide organisaties. 
Anders dan in België is MIASA ontstaan met steun van de overheid die de nadruk legt op de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsmogelijkheden op en aan het water.

MIASA-Davidson-WEBDit maakt dat de activiteiten van MIASA een grote overlap hebben met de industriële en de commerciële scheepvaartnijverheid en de aanverwante industrie. 

Duw in de rug van de Zuid Afrikaanse overheid

“We staan pas aan het begin van een vernieuwing met heel wat potentieel. Net als in België hebben we weinig bootbouwnijverheid en is de groep afnemers beperkt. Maar het land heeft heel wat te bieden, waaronder 2500 kilometer kustlijn die vraagt om ontgonnen te worden. We hebben ook goede relaties met Oceanië waar watersport een topsport is. Daarom volgt de overheid de piste om dit via overheidsinitiatieven verder te ontwikkelen.” Zegt Davidson. 

Zelf ziet ze veel toekomst in de ontwikkeling van het toeristische watersportproduct: georganiseerde vaarreizen, verhuur en charterbases, interactie tussen activiteiten aan de wal en op of in zee, met een speciale rol voor het populaire ‘deep sea angling’. “Het serviccen en aanleveren van hardware zoals boten en accessoires openen heel wat interessante business perspectieven.” Zegt de in Afrika geboren Britse die zelf heel graag zeilt. 

MISA-research-webMIASA - wat en hoe? 

MIASA telt 105 leden. De organisatie startte in 1970 onder de impuls van een handvol yachtingmensen.  In 2004 werd de stap gezet naar de promotie van export, in de nasleep van het afschaffen van de apartheid en het opheffen van diverse blokkades tegen het land. In 2010 werden de eerste stappen gezet om tot één nationale organisatie te komen door te fuseren met  met Cape Town Boat Building Initiative (CTBi). 

Buiten de promotie van haar nationale nautische industrie is MIASA sterk in het ontwikkelen of bijsturen van een brede waaier aan reglementen in nauwe samenwerking met SAMSA, de Zuid Afrikaanse nautische overheid.  Dit leidde tot de Small Vessel Regulations, het drijfvermogen van kleinere schepen, de competentiegraden van schippers, uitrusting, het (verplichte) gebruik van de noodknop bij buitenboordmotoren en veel meer. 

Meer over MIASA 
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner