Federatie van Belgische Watersportbedrijven Watersporter Nieuws Juridische dienst NAUTIBEL zit niet stil
Inschrijven Nieuwsbrief
Wenst u op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, schrijf u dan hieronder in en ontvang onze nieuwsbrief boordevol handige tips en weetjes.
E-mailadres:*
Firmanaam:*
Voornaam:*
Naam:*

Leden loginJuridische dienst NAUTIBEL zit niet stil PDF Afdrukken E-mail
woensdag, 17 mei 2017 06:58

Justitie-webDe NAUTIBEL juridische dienst is er voor de leden

Het advocatenkantoor MLAW/Gent onder leiding van meester Dirk Martens staat klaar om juridische kwesties en andere geschillen van NAUTIBEL-leden te onderzoeken en er advies op te geven. 

Uiteraard begeleiden de advocaten ook de vereniging. Ze waren de eersterangs adviseurs bij het opstellen van de nieuwe statuten volgens de huidige vzw-reglementering. 

Het kantoor heeft ook heel wat cases met succes begeleid. 

Juridische bewaking


Bij het realiseren van de vzw-verplichtingen zoals de juiste administratie rond de ledenlijst en de verslagen van de officiële vergaderingen hebben ze ook hun deskundig steentje bijgedragen. Dat geldt ook voor de regionale, federale, Europese en Internationale wetgeving en handelsrecht. 

AdvocatuurHet advocatenkantoor Martens werkte het voorbije seizoen aan deze zaken die NAUTIBEL leden voorlegden

Adviezen: vaarbevoegdheidsbewijs kleine pleziervaart. Logiesdecreet op vaartuigen. Btw-heffing bij verkoop van een nieuw vaartuig tussen België en Nederland. Aanpak problematiek van slecht onderhouden vaartuigen op openbare vaarwegen.  Verplichting opgave van de namen van passanten door een jachtclub. Vaarverzekering voor derden (BA en rechtsbijstand).Verder leverde het kantoor MLAW/Gent  bijstand in geschillen tussen leden van een vereniging en de concessie verlenende overheid, beëindiging van contracten en talloze onbetaalde facturen. 

Ieder NAUTIBEL lid -dat met zijn lidmaatschap in regel is - kan gratis beroep doen op deze juridische dienst. Voor specifieke vragen hierover contacteert u Ludo Janssens.

In vele gevallen volstaat dat gratis eenmalig advies of deze bijstand. In overleg tussen het kantoor en het NAUTIBEl-lid wordt bepaald of er meer actie nodig is.
Uiteraard worden alle zaken in volstrekte discretie behandeld.
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner