Federatie van Belgische Watersportbedrijven Watersporter Nieuws NAUTIBEL - uitnodiging voor meer teamwork
Inschrijven Nieuwsbrief
Wenst u op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, schrijf u dan hieronder in en ontvang onze nieuwsbrief boordevol handige tips en weetjes.
E-mailadres:*
Firmanaam:*
Voornaam:*
Naam:*

Leden loginNAUTIBEL - uitnodiging voor meer teamwork PDF Afdrukken E-mail
dinsdag, 06 juni 2017 06:10
Organisatie_structuur_WEBHet was een veelbesproken onderwerp op de agenda van de voorbije Algemene Vergadering van NAUTIBEL vzw: de structuur. 

Het is noodzakelijk dat een organisatie, die vrijwel helemaal op vrijwilligers draait, zich moet aanpassen aan een moderne manier van werken.
Daarin speelt de structuur van de organisatie een hoofdrol, zo vinden alle bestuurders.

Deze nieuwe structuur moet bovendien het teamwork onder collega's stimuleren. 


Duidelijker taakverdeling, duidelijkere doelstellingen

Samenwerken_2_WEBDe interne audit toonde aan dat dit een meer doelgerichte manier van werken gaat creëren. Want de diverse projecten worden dan duidelijker worden omschreven. Door het aanstellen van projectbeheerders en uitvoerders die rechtstreeks worden betrokken kan er naar een grotere resultaatsverbintenis toe worden gewerkt.

De eerste kandidaten die in deze structuur willen meewerken zijn intussen bekend. Het het is duidelijk dat er nog veel meer medewerkers worden gezocht.

De nieuwe NAUTIBEL-structuur, gebaseerd op vijf pijlers
 
1. Financiën: het beheer van de inkomsten en uitgaven van de vereniging.
2. Administratie: opvolging van de VZW-, lidmaatschaps-, stuurbrevet- en andere administratie
3. Sales & Marketing: Ledenwerving, commercialiseren van specifieke diensten.
4. Producten: ontwikkeling van producten ten dienste van de leden of als uitvoering van de promotiemissie van NAUTIBEL.
5. Communicatie: onderhouden van relaties met derden, uitwerken van communicatietools, redactionele samenstelling en verspreiding. 

Klik hier voor het organigram

U ziet hier een reeks van bekende namen in terugkomen.

Samenwerken_WEB

Samenwerken voor betere resultaten


Nog even benadrukken dat deze structuur los staat van de door de Algemene Vergadering verkozen bestuurders en het dagelijks bestuur. Om belangenconflicten te voorkomen, is het dus noodzakelijk dat er ook andere personen in deze structuur komen.   De lange reeks van lopende activiteiten zal door de personen die zich al opgaven worden uitgevoerd.  Medewerking gaat in de huidige NAUTIBEL conjunctuur op vrijwillige basis tenzij een specifieke uitvoering een professionele aanpak vraagt.

De reglementering op vrijwilligerswerk laat wel een onkostenvergoeding toe. Daarnaast komt er een bevraging bij de leden waaruit een hele reeks van onderwerpen gaat komen die NAUTIBEL in het belang van iedereen die aangesloten is gaat kunnen uitvoeren. Deze structuur kan dus nog verder worden ingevuld.

Wie hieraan wil meewerken, kan zich steeds met e-mail melden bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner